Vijf Nederlanders over de BCC-zomerconferentie

Na een jongerenkamp vol activiteiten rollen opnieuw talloze koffers het terrein op, vooruitgesneld door enthousiaste kinderen. Eindelijk zijn ze in hun zomerparadijs aangekomen!

Hun ouders en anderen volgen verwachtingsvol, verlangend naar het Woord van God dat op de conferentie verkondigd zal worden. Vlak voor het welkomstfeest trekt de laatste stortbui weg en maakt plaats voor een week vol zon, gezelligheid, muziek en geestelijke opbouw.

De augustusconferentie in het Oslofjord Convention Center (Brunstad, Noorwegen) is geliefd en drukbezocht; onder de ruim 9.000 bezoekers bevinden zich bijna 1.500 Nederlanders.

“Je kunt je erdoorheen zingen”

Emma (19) uit BCC Groningen genoot van de conferentie: “Iedereen die ik tegenkwam, was in zo’n zomerse stemming. De meiden met wie ik samen was, probeerden het allemaal leuk te maken voor elkaar!”

Waren de samenkomsten begrijpelijk voor jongeren? “Ja, zeker tijdens de jeugdsamenkomst spreken broeders die het heel eenvoudig kunnen uitleggen,” zegt ze. De jongeren worden daarbij geholpen door vertalers die wat er voorin de zaal wordt gezegd vertalen naar meer dan vijftien talen.

Emma bezocht ook de kindersamenkomst voor kinderen tot 12 jaar: “Degene die daar sprak, had zo’n duidelijke boodschap dat het ook de jongeren aansprak, in elk geval mij! Het ging erover dat je blij kunt zijn in alle omstandigheden, dankbaar voor wat God voor je heeft klaargelegd. En dat je je erdoorheen kunt zingen!”

Over de BCC-zomerconferentie

  • 27 juli t/m 4 augustus (de laatste van twee zomerconferenties)
  • Ruim 9.000 deelnemers, waaronder bijna 1.500 Nederlanders
  • Vrijwilligers uit elke BCC-gemeente bereiden een onderdeel voor
  • Zes algemene samenkomsten
  • Doelgroepsamenkomsten en -activiteiten voor jeugd, kinderen, senioren, mannen en vrouwen
  • Sing Along: zang- en muziekfeest voor 26+
  • Kinderdagen met ‘Family Fun’
  • Diverse jeugdactiviteiten zoals volleybal, voetbal en floorballwedstrijden

Jacques, Matthitja, Carel en Selma waren ook bij de conferentie. Wil je weten wat deze conferentie zo bijzonder maakt voor hen? Lees dan de rest van het artikel op BCC Nederland.

Een Nederlands koor zingt over de hemelzon die alle harten blij maakt. Foto: BCC Event

Kåre J. Smith opent de conferentie tijdens de eerste samenkomst. Foto: BCC Event.

Deze vriendinnetjes hebben elkaar weer gevonden op Brunstad.

Tijdens het ‘buurtfeest’ op woensdagavond speelt de Groningse band.

En er komt veel publiek op af.

Even je zusje helpen op de step.

Er zijn volop spelletjes bij de strandzone tijdens de Kids Fun Day.