Bible Kids Boost – kinderen leren koning Josia kennen

Op zaterdagavond 23 september kwamen er 50 verwachtingsvolle Explorers (kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar) bij de feestelijk versierde poort. Het wachtwoord dat gezegd moest worden, was: “Waarheid en Gerechtigheid ” en dan lieten de poortwachters ze naar binnen, voor een feestelijke avond vol show, dans en spel. Hier hadden ze de nachtjes voor afgeteld!!

Na een warm welkom met lekkers en goede woorden via een videoboodschap van een aantal vrienden uit BCC Groningen die ons een heel fijn weekend wensten, kon het programma met dans, loterij, bingo en verschillende interactieve spellen van start. De tijd vloog voorbij waarna er buiten nog vuurtjes en marshmallows waren. Heel voldaan konden de kinderen thuis in hun eigen bed kruipen.


De volgende ochtend, zondag 24 september om half 11 stroomde de zaal weer vol met Explorers en hun mentoren. Nadat ze allemaal drinken en taart hadden gehad, gingen de kinderen in kleine groepjes met 2 mentoren naar verschillende plekken in de zaal en begon het programma met film en opdrachten over koning Josia. “Koning Josia deed wat recht was in de ogen van de Heere!” staat in de bijbel. Waarheid en gerechtigheid was het thema waar de kinderen meer van mochten leren. Wat was dat een prachtige film, echt de moeite waard om nog eens te kijken op explorers.biblekids.io


Na dat ochtend programma stond er een lekkere lunch klaar waarna we met zijn allen in de auto stapten om naar Emmen te gaan, daar konden alle kinderen (en begeleiding) hun energie kwijt bij Urban Jump op een tiental trampolines.


Toen bijna niemand meer op zijn benen kon staan gingen we terug naar Pagedal waar een patatkraam klaar stond, wat een verrassing was dat! Het was één groot feest, de Explorers hebben genoten en zien alweer uit naar het volgende Explorers weekend!!