Bible Kids dag: Een tijdreis naar Abraham

 Zondag 23 oktober hadden we een geweldige dag voor de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Wereldwijd was er een Bible Kids dag, dit houdt in dat in alle plaatselijke gemeenten hetzelfde programma wordt gevolgd. Het onderwerp was dit keer: Abraham, de vader van de gelovigen. Dit thema werd uitgediept aan de hand van een digitale tijdreis, waarbij de twee jonge acteurs, Gina en Jack, ons in de Bible Explorers app met video’s en interactieve opdrachten door de tijd van Abraham leidden.  

De kinderen waren ingedeeld in kleine groepjes, begeleid door twee mentoren. Alle groepjes zaten verspreid over de ruimtes van het gebouw. Zo konden alle kinderen heel actief meedoen.  
Tijdens de tijdreis kwamen vragen en opdrachten aan bod, zodat ze meer te weten kwamen over het geloof waarin Abraham leefde en over zijn vertrouwen op God. De kinderen konden bijvoorbeeld geblinddoekt een parcours volgen met aanwijzingen van een mentor. Door de opdrachten werd, op een speelse manier, duidelijk wat Abraham had meegemaakt en wat het betekent om door geloof te leven.  

Na het eerste deel kwamen de jongere kinderen (tot en met 5 jaar) er ook bij en genoten we van een uitgebreide lunch. En tot slot waren er activiteiten in de gymzaal, waar onder andere een springkussen-parcours stond. 

Al met al was het een heel feestelijke, leerzame en leuke dag, waarop de kinderen het Bijbelverhaal van Abraham nog beter hebben leren kennen. 

Ook hier wordt aandachtig naar het verhaal geluisterd
Interactieve opdrachten over het verhaal van Abraham
Er was ook ruimte voor allerlei spelletjes