Hoe wij samen een inhoudsrijk paasweekend hebben beleefd

Decennia lang wordt er elk jaar een paasconferentie gehouden op Brunstad, ons conferentiecentrum in Zuid-Noorwegen. Velen reisden daar elk jaar heen om de Paasboodschap, de gedachtenis aan het leven van Jezus en de opstanding uit de dood te horen. Dit jaar beleefden wij die conferentie vanuit Nederland. Ontzettend fijn was het dat de samenkomsten op Brunstad live werden uitgezonden. Om de conferentiebeleving te versterken, keken we een paar van deze uitzendingen samen in onze eigen zaal.

Op zaterdag was er een uitzending speciaal voor de kinderen, met na afloop leuke activiteiten. De kindersamenkomst-uitzending ging erover dat we mede-erfgenamen zijn van Jezus. Dit betekent dat Jezus graag alle heerlijkheid die Hij in de hemel heeft wil delen met iedereen die een kind van God is en die Hem wil navolgen.  God wil je helpen om altijd goed en dankbaar te zijn en ook om fijne en goede woorden tegen elkaar te zeggen. Dan wordt het zo heerlijk. Dat wil God allemaal met ons delen.

Jezus, onze goede goede herder

Harald Kronstad vertelde ons over Jezus, dat Hij de goede Herder is. Dat we Hem blindelings kunnen vertrouwen, want Hij heeft ons zo lief! Het paasverhaal begint natuurlijk wat verdrietig, want Jezus stierf aan het kruis. Maar na drie dagen stond Hij op. Later heeft Hij de Heilige Geest naar ons gestuurd, waardoor wij Zijn stem in ons hart kunnen horen. Als we dit nog niet zo goed begrijpen, moeten we onthouden dat Jezus heel veel van ons houdt. Hij wil zo graag dat het goed met ons gaat. Er werden tussendoor fijne en mooie liederen gezongen. Er werd aandachtig geluisterd.

Er werd aandachtig geluisterd

Een feestelijke dag

Na de uitzending was er een heerlijke lunch. Dit was erg feestelijk! Na de lunch waren er buiten allemaal leuke spellen te doen: broek hangen, verspringen, steltlopen, schminken en nog een aantal andere dingen. We konden terug kijken op een heel goede, inhoudsrijke en gezellige ochtend.

Zondagmiddag was er een overvloedige high tea voor iedereen, met aansluitend een opbouwende uitzending.