Intro – actuele, Bijbelse thema’s voor jongeren

We zijn weer begonnen met het nieuwe Intro seizoen! Intro is de naam van de afleveringen die op Brunstad Multimedia staan en speciaal zijn gemaakt voor alle 11-, 12- en 13-jarigen. Tijdens deze avonden wordt er dus samen een ‘Intro-uitzending’ gekeken. De filmpjes gaan over Bijbelse onderwerpen die ook nu nog actueel zijn. Denk daarbij aan thema’s zoals: ‘leven voor God’, ‘vergeving’, ‘geloof’ en ‘reinheid’. Daarnaast zijn er tijdens de avonden ook activiteiten, waarbij de jongeren het goed kunnen hebben samen.

Tijdens de eerste intro-avond van dit jaar waren we met 23 jongeren en 7 mentoren samen om een uitzending over ‘mensenvrees’ te kijken. Het ging erover om niet voor de mensen te leven: proberen om je zo te gedragen dat iedereen je maar aardig vindt; vooral de mening van anderen is dan belangrijk. Zo’n leven is heel vermoeiend. Maar een leven voor God is eigenlijk een heel ontspannen leven: je hebt namelijk met God te maken, die van je houdt en het allerbeste met je voorheeft. We zagen een animatievideo over de geloofsheld David: De mensen waren boos op hem, maar hij was niet bang; hij vertrouwde op God. Hij bad tot God en God hielp David.

Daarna kregen we nog een persoonlijk verhaal te horen van Einar. Toen Einar jong was had hij twee goede vrienden op school. Die jongens vonden het belangrijker wat de mensen van hen dachten dan wat God van hen dacht. Daardoor kwamen ze juist in de problemen terecht. Al jong heeft Einar geleerd om zich alleen bezig te houden met wat God van hem vond, en daardoor ging hij niet meedoen met slechte dingen, die anderen wel stoer vonden om te doen. Hij wilde voor God leven en tot  op de dag van vandaag is hij heel dankbaar dat hij die keuze zo jong gemaakt heeft. Wat heeft dat hem gelukkig gemaakt!

Bijbelse begrippen worden duidelijk uitgelegd

In de kahoot-quiz die daarop volgde kwamen vragen over de uitzending naar voren. Dat maakte de betrokkenheid nog groter en het geheel werd interactief. Natuurlijk werden de drie winnaars beloond voor de goede antwoorden!

Na een pauze met vooral veel lekkers en drinken was het tijd voor een spel. Levend kwartet! Iedereen had zelf een naam uitgekozen en de bedoeling was nu om zo veel mogelijk personen in jouw groep te krijgen. Maar wie was het ‘Choco Konijn’? En wie was ‘Amalia’? Het was nog een hele uitdaging om de juiste naam bij de juiste persoon te vinden.

Wat was het een mooie en opbouwende avond! We hebben geleerd dat het echt gelukkig maakt om voor God te leven. Die keuze kan je zelf maken: zo jong als je bent en precies zoals je bent!

Hieronder volgen een paar foto’s van de avonden met de jonge jeugd.