Een SummerCamp vol geloofsopbouw en plezier

Circa 5.300 jongeren uit 35 verschillende landen reisden in de dagen voor 25 juli af naar het Noorse Melsomvik om samen het SummerCamp te beleven. Wat spreekt deze duizenden jongeren aan om naar zo’n camp te reizen?

Je zou kunnen denken dat dit komt door de grote verscheidenheid aan activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. En dit zal veel jongeren zeker aanspreken, maar de voornaamste reden voor de meeste jongeren is om samen het christelijke geloof te beleven met jongeren vanuit de hele wereld. En daar bieden de camps, georganiseerd door Brunstad Ungdoms Klubb (Brunstad Jeugdclub), volop gelegenheid voor.

De zaal is tot de laatste stoel gevuld tijdens één van de opbouwende bijeenkomsten. Foto: BCC.

Jacco-Jan heeft toegeleefd naar SummerCamp: “Tijdens het camp is er veel opbouw en een vol programma. Er zijn samenkomsten en je komt veel buitenlandse vrienden tegen. Ik heb zelfs Engels gesproken met mensen uit het buitenland. Daarnaast heb ik geleerd dat de aardse dingen, zoals geld of eer van mensen niet gelukkig maken, maar een leven met God maakt mij wel gelukkig!”

“Om op het camp te kunnen komen, loop ik één keer per week kranten en op zaterdag doen we samen klusjes, zoals tuinwerkzaamheden.”

Jezus leren kennen

De Nederlandse jongeren kunnen deelnemen aan de jongerenkampen door ervoor te sparen via vereniging Active. De camps zijn een hoogtepunt voor de jeugdgroepen, en er wordt dan ook alles in het werk gesteld om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Het hoofddoel is dat de jongeren Jezus leren kennen, zowel door de Woordverkondiging, als door het voorbeeld van andere jonge christenen. Dat is ook het doel van het mentorwerk dat verricht wordt in de lokale BCC-gemeenten, waarbij jongvolwassenen activiteiten ondernemen met tieners en samen met hen toeleven naar de camps.

Lydia Blom-Temmerman uit BCC Groningen was, als mentor van een aantal tieners, mee naar het camp: “Je leeft de hele dag naast elkaar. Je bent een vriendin en buddy voor de jongeren. Je helpt ze en doet leuke dingen met ze. Maar ook als ze ergens mee zitten, dan probeer ik op het juiste moment ze te bemoedigen.”

“Elke keer weer kijk ik uit naar het camp. Ik heb het echt nodig. Het is vertroostend om er te zijn: je wordt gesteund in je geloof en bemoedigd. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn.”

Inzet door BCC Groningen voor het camp

Op de woensdagavond na de thema-samenkomst organiseerde BCC Groningen de Arena Games; een spelshow waar zo’n 300 jongeren uit alle internationale gemeenten aan deelnamen. De overige 5000 jongeren konden als toeschouwer op de tribunes plaatsnemen.

Lees het volledige verslag van het Camp op de site van BCC Nederland.