Vrijwillige inzet BCC Groningen voor internationale conferenties

In februari organiseerde Brunstad Christian Church een internationaal vrijwilligersweekend, in het Oslofjord Convention Center, Brunstad te Noorwegen. Vrijwilligerwerk is belangrijk voor het functioneren van de geloofsgemeenschap, ruim 800 vrijwilligers kwamen samen om hun kennis, talent, enthousiasme en expertise met elkaar te delen.

Door: Jorijne

Jorijne was één van de twaalf Groningers die aanwezig waren op Brunstad. Zij zal wat meer vertellen over het weekend en de inzet die daar wordt geleverd.

Het ‘Pinksteren Project’

In februari waren we met een aantal op Brunstad voor het ‘Pinksteren Project’, zoals we dat noemen. Dit houdt in dat we bezig zijn met het voorbereiden van activiteitenzones voor de kinderen die tijdens de Pinksterconferentie (in mei) op Brunstad zijn. In deze zones kunnen kinderen knutselen, gamen of andere activiteiten doen. Het organiseren van deze activiteiten is ondersteunend aan de christelijke conferenties, waar de samenkomsten centraal staan.

Toen er gevraagd werd naar mensen die hieraan wilden bijdragen, werd ik direct enthousiast! Het is ontzettend leuk om samen te werken en om de kinderen tijdens de Pinksterconferentie gelegenheid te geven om zich te vermaken.

Het project begon een aantal maanden geleden met brainstormen en overleggen. Eén of twee keer in de week zitten we met een werkgroep uit BCC Groningen bij elkaar om originele, nieuwe en aansprekende activiteiten te bedenken voor de circa 2000 kinderen die tijdens de Pinksterconferentie op Brunstad zullen zijn. Wij richten ons voornamelijk op creatieve en actieve activiteiten, en daarnaast organiseert BCC zelf jaarlijks een voetbaltoernooi.

Internationale interactie

Het is een groot feest om tijdens het vrijwilligersweekend live op Brunstad te zijn met alle andere vrijwilligers die hun talent graag inzetten voor BCC! Het is ook heel fijn om met de projectgroep, inclusief de internationale leden, samen te zitten en echt de tijd te hebben om alles goed uit te werken. 

Er is maandelijks nauw contact met de verantwoordelijken vanuit BCC (Noorwegen), ze hebben een duidelijk stappenplan, denken met ons mee en geven ons nuttige tips. Tijdens het vrijwilligersweekend konden we ook met hen in gesprek, ze delen hun ervaringen en we kijken op de plekken waar de activiteiten zullen plaatsvinden, op die manier kunnen we onze plannen nog gedetailleerder uitwerken. Na het weekend kregen we groen licht om door te gaan naar de volgende fase: de uitvoering.

Onderdeel van het geheel
Bij deze fase hebben we de hele gemeente Groningen nodig: allereerst een heleboel vrijwilligers, maar natuurlijk ook de kinderen, om te beoordelen of de creatieve activiteiten die we hebben bedacht leuk genoeg zijn. Dat vinden ze gelukkig helemaal niet erg! 

We zullen onze vrijwilligers ook instrueren over hun taken tijdens het Pinksterweekend, waarbij veiligheid en toezicht belangrijke onderwerpen zijn, zodat de kinderen op een veilige manier kunnen spelen.

Als gemeente is het erg samenbindend om met zo’n project bezig te zijn, je leert samen te werken en je voelt je een onderdeel van de internationale geloofsgemeenschap. Doordat we nadenken hoe we het extra goed kunnen maken voor alle kinderen op Brunstad, wordt je er ook weer aan herinnerd hoeveel goeds er is georganiseerd voor mij als kind en het is geweldig om dan wat terug te kunnen doen. 

Na een kindersamenkomst in Groningen worden de activiteiten alvast getest en goedgekeurd.

Grappige poppetjes tekenen op houten blokjes

dat kunnen zelfs de allerkleinsten!

Als je krijt ‘raspt’ en mengt met zout…

…krijg je een mooi resultaat!

Een mooie roze kralenketting maken is leuk…

…maar een snoepketting is misschien nog net wat leuker!