Kinderkoor BCC Groningen doet mee aan ‘Sing our songs’ 

Ruim vijfentwintig kinderen van BCC Groningen doen mee aan het wereldwijde kinderkoorproject ‘Sing our songs’! Dit project wordt geleid door het Helge Anker’s Music Intitute, met als doel om een goede zang- en muziekcultuur te bevorderen, zowel in de gemeente als thuis. 

Zoals op de site van Sing our songs staat beschreven, zijn de belangrijkste doelen van het project:

  • het bevorderen van plezier in muziek maken en zingen voor kinderen van alle leeftijden; 
  • de waardevolle inhoud van en de belangrijke waarden in liedjes met een christelijke boodschap overbrengen aan de kinderen; 
  • het geven van waardevolle ervaringen en herinneringen die de kinderen hun hele leven zullen bijblijven;  
  • het werken aan de bekendheid van de liedjes en hun herkomst, zodat veel kinderen er met plezier gebruik van kunnen maken. 

Optreden tijdens conferentie op Brunstad 

Het kinderkoor zingt bij verschillende gelegenheden en feesten binnen onze gemeente, maar komende zomer mag het koor van Groningen, net als vorig jaar, zingen in de grote zaal op Brunstad tijdens een speciale ‘sing our songs middag’. Deze zangmiddag is een onderdeel van de internationale christelijke zomerconferentie op Brunstad. Dit jaar zingen we een lied over Jozef met een koor van honderd kinderen uit de vier verschillende BCC-gemeenten van Nederland. 

Ik vind het kinderkoor echt heel leuk en gezellig. Ook vind ik de dansjes leuk en ik vind het fijn dat we nieuwe liederen leren die we op de kindersamenkomst bijna nooit zingen. Daardoor ben ik thuis ook de hele dag aan het zingen!

Het is supergaaf dat we weer op Brunstad mogen zingen, maar ook een beetje spannend, en extra leuk dat ik een “solo” mag zingen. Nu heb ik nog meer zin om naar Brunstad te gaan!

Inez

Het kinderkoor zingt enthousiast een lied tijdens een feestelijke samenkomst in BCC Groningen 

Rosanne leidt het kinderkoor in Groningen en vertelt er graag wat over: 

“Het is een feest om samen met de kinderen te zingen! Elke zondagochtend vóór de (kinder)samenkomst oefenen we samen een kwartier. 

Vrijwel alle kinderen houden van muziek en zang, en het is een eenvoudige manier om ze op jonge leeftijd al bekend te maken met de christelijke boodschap en het leven van Jezus. 

Als er een tijdje geen kinderkoor is, vragen de kinderen mij vaak wanneer we weer gaan zingen. En het hoogtepunt van het jaar vinden ze zingen op Brunstad!” 

“Wat hebben wij geluk, want nu is het feest!” Er wordt gebruik gemaakt van gebaren en ‘special effects’.

“Ik vind de oefeningen tijdens het kinderkoor heel erg gezellig en dat we mogen zingen op Brunstad vind ik heel erg leuk!”

Danieke

Het kinderkoor van Nederland zingt over hemelschatten tijdens de BCC-conferentie op Brunstad in 2022