Vrijwilligers uit de hele wereld werken samen

Van 17-19 februari organiseerde de internationale BCC-federatie een vrijwilligersweekend in het Oslofjord Convention Center, Brunstad (Noorwegen). Er waren workshops, vergaderingen, brainstorms, seminars en ook een feestelijke samenkomst waarin Gods Woord werd verkondigd. Het was een weekend met visie, inspiratie, kennisoverdracht en internationale samenwerking.

Ook vanuit BCC Groningen waren een aantal vrijwilligers aanwezig. De workshops die zij volgden waren bijvoorbeeld livemuziek mixen, probackmusic (elektronische muziek) en communicatie.

Daarnaast was er ook een groep die zich bezighield met de voorbereidingen voor het zomerkamp, dat Brunstad Ungdomsklubb en vereniging Active komende zomer weer zal organiseren voor 5000 jongeren (www.verenigingactive.nl).

We hebben enkele vrijwilligers gevraagd wat zij gedaan en geleerd hebben en hoe zij dit weekend hebben ervaren.


Niek:
“Tijdens het vrijwilligersweekend heb ik een cursus livemuziek mixen gevolgd. Het weekend was zeker voor herhaling vatbaar, ook de feestavond was echt een hoogtepunt. Elke keer als ik hier op Brunstad ben, merk ik dat ik kracht krijg door de verkondiging in de samenkomsten. Daar ben ik dankbaar voor!”

Irene:
“Afgelopen weekend ben ik met een klein groepje vanuit Groningen op het vrijwilligers weekend geweest. Hier hadden we vrijdag een opstart-avond. Zaterdag en zondag hebben we de hele dag workshops gevolgd waarin we samen met anderen uit Nederland na mochten denken over onderdelen van het aankomende Summercamp.

Het was fantastisch om te zien hoe gedreven en enthousiast iedereen was om zich in te zetten voor de gemeente. Op zo’n weekend kom je er ook achter dat er heel veel mensen zijn die zich dagelijks achter de schermen inzetten zodat wij het zo goed kunnen hebben in de gemeente. Hier ben ik heel dankbaar voor.”

Reinoud:
“Tijdens het vrijwilligersweekend ben ik samen met drie andere Groningers bezig geweest met de plannen voor het Summercamp. We hebben gebrainstormd over ideeën en ervaringen en inzichten uitgewisseld met andere gemeenten. Het was een leerzaam en productief weekend.”

Reinoud en Irene hebben inspiratie opgedaan tijdens het vrijwilligersweekend
Woordverkondiging tijdens het avondfeest
Er is veel belangstelling voor de muziekworkshop, op het scherm staat: muziek – beïnvloeding ten goede of ten slechte – gebruik het bewust!
Een uitgebreide brainstorm voor het zomerkamp dat georganiseerd wordt door Brunstad Ungdomsklubb