Op bezoek in West-Nederland voor een opbouwend voetbal-weekend 

Op de prachtige, zonnige zaterdagmiddag van 24 juni, reisde een grote groep jeugd van BCC-Groningen af naar de Schermer (Noord-Holland). Ze hadden er duidelijk zin in; dit zou een weekend worden vol van opbouw, gezelligheid en… voetbal! 

Net op tijd kwamen we aan voor het avondeten. De zon scheen nog volop en buiten waren tafels feestelijk gedekt; we konden zo aanschuiven, en niet veel later arriveerde ook de jeugd van BCC West-Nederland. Het was enorm gezellig en iedereen kreeg de kans om even bij te praten met bekenden en vrienden. 

Jeugdsamenkomst 

Na het eten verzamelden we ons bij de kampvuurplaats. Deze avond waren ook twee Noorse gasten bij ons. Gjermund en Ruben, de actieleiders van Driv, waren uit Noorwegen overgekomen om ons te bemoedigen. 

Zij vertelden over Brunstad, en dat dit voor hen zo enorm veel heeft betekend in hun leven. Ze houden van Brunstad en Gjermund legt uit waarom hij zo enthousiast is voor deze actie: “De hoofdzaak van alle actie is dat je verbinding krijgt met Jezus.” Ruben voegt onder andere toe: “Er hoeft niet alleen gepraat te worden over hoe het zou kunnen zijn, maar er kan actie komen in je leven. Dan komt er echt verandering.” 

Daarna hadden Hugo en Reng (jeugdleiders van West-Nederland en Groningen) nog een korte bemoediging voor ons.  

Veel jongeren openden hun hart met een persoonlijke getuigenis. Tot slot hoorden we David Nooitgedagt die de jongeren als bemoediging de tekst mee geeft uit Zacharias 4:6 “Niet door kracht, en niet door geweld, maar door mijn Geest, zegt de Heere van de legermachten”. Het was een hele opbouwende en geloofsversterkende jeugdsamenkomst.  

Voetbal 

Na de samenkomst maken de voetballers uit Groningen en West Nederland zich op om voor een sportieve wedstrijd. In de afgelopen jaren is door de verschillende Active voetbalteams wekelijks getraind. Daar wordt het hele jaar door veel gebruik van gemaakt, en het niveau van de spelers wordt ook steeds hoger!  

Toen het voetbal voorbij was, stond de klok inmiddels al op 12 uur ’s nachts en ging een gedeelte van de jeugd naar huis. Anderen gingen naar gastgezinnen, waar voor hen het feestweekend gewoon verder ging. Het was duidelijk een geslaagd weekend; op sportief gebied en vooral op het gebied van eenheid en geloofsversterking.